October 5, 2012

SAYS VS NUFFNANG

Share


Assalamualaikum

Pada blogger2, Nuffnang, Churpchurp, Says.my
Memang da tak jadi benda pelik da bagi dorang
Nuffnang and Churpchurp ni dye suruh kita promote iklan dorang
kalo orang yang klik iklan tu, kita akan dapat reward

satu kepala yang klik = RM 0.20
kalo 100 orang klik ? da dapat RM 20 sehari
darab pulak dengan sebulan, RM 20 x 30 hari = RM 600
wahh.. banyak lagi daripada elaun yang aku dapat

tapi nak dapatkan klik yang banyak tu la yang susah
orang, kalo gi blog kita biasanya dorang baca entri je
tak pun yang kalo yang search sesuatu tapi bila masuk
blog tu tak jumpa gak benda yang dicari mesti la dye terus blah kan
so memang tak terklik la iklan2 yang ditepek tu




aku bukan nak memburuk-burukkan iklan2 ni semua
setiap benda tu ada kebaikan dan keburukannya
bukan semua perfect kan
boley je letak iklan, korang letak jek dalam blog
sampai masa rezeki korang datang, dapat la 20 sen tu
tapi for sure la lambat sebab nak buat kua duit tu kena capai
satu jumlah tertentu.. bape ntah aku pun lupa 100 kowt!




SAYS.. pena dengar tak?
SAYS ni sama jek macam Nuffnang etc tapi yang
membezakan dua benda ni SAYS suruh kita publish berita
Berita, semua orang baca kan?
So peluang untuk orang klik berita lebih tinggi dari iklan

Pikir logik je, korang tengok tibi and kua la iklan McD
mang la meleleh air lioq tengok GCB tu
Tapi last2 korang makan nasik kat rumah jugak kan
So sama la macam Nuffnang
Orang memang tengok iklan kita bagi yang tengok la
Tapi tak semestinya dorang akan klik






SAYS pulak macam Buletin Utama, Biz World etc
Buletin Utama ni berita pasal dunia
Biz World pulak pasal biznes la opkoz
Dah kalo Melodi plak sal retis

Walaupun bukan semua orang suka tengok benda2 kat atas
Tapi mesti ada jugak yang tengok
So SAYS ni ada macam2 berita, dalam luar negeri semua la
Pe yang aku maksudkan kat sini, orang akan baca berita
 tapi iklan, aku tak sure..

so, kamon korang, kita daftar SAYS sekarang
takde blog? Tak payah risau sebab SAYS bagi jek publish
berita kat pesbuk and twitter instag jek dye tak bagi
camane nak daftar SAYS?

Lepas daftar, confirm kan e-mail korang okeh
Da tu korang klik kat FEATURED atau SPECIAL
untuk start publish berita


klik SPECIAL jek kalo nak duit


Tapi ada berita yang da tamat tempoh macam roti High 5 lak de expiry date
Bagi berita tu, dye akan tulis COMPLETED kat iklan tu
so jangan la klik sebab SAYS da tak bagi korang publish berita basi

Ada paham? Letih cikgu mengajar ari ni -_-
Senang jek nak dapat duit sebenarnya
Cuma kita jek kena usaha



18 komen terbaik:

Nelly The Strange said...

betul2 . dah dapat duit da . :)

Schu haDa said...

owh bez nyee.. huaa jeles.. T__T

Wilma said...

Selama nie Wilma dengar jak tentang Says tapi tak pernah ada penerangan yang lengkap dan tepat macam Syuhadah buat...Wilma nak join la...Thank you Sis :-)

Schu haDa said...

welkam.. syu juz share apa yang taw.. xde la lengkap lagi.. jom2 join ^__^

Asmaa said...

first time masuk blog sis, best lah! happening jer rasa. jarang baca blogpost sampai habis mcm di blog sis ni. keep it up, keep blogging!

Bearnic said...

Nuffnang tu memang scam kalo nak taw

Schu haDa said...

tenkiu adik Asmaa :)

Schu haDa said...

Bearnic : what the ?

PILOT LOVER said...

naz tak pernah cuba says ni...hurm :)

SimplySeoul said...

ooh itu beza says. honestly sy pun jarang klik ads di blog.

Schu haDa said...

PILOT LOVER : ce try cuba sekarang naz.. klik kat daftar sekarang tuh yep ;)

SimplySeoul : see, i told u xD

Suara Hati said...

sy pun tak penah cuba says..churp2 & nuff adalah ..hihi

Schu haDa said...

Suara Hati : cuba la says pulak ;)

Secrets of A Teenage Girl said...

happening betul baca post2 kat blog awk ni..hehe..

sy xpenah try says.. nnt nak trylah ;)

Leyla said...

tak paham sangat la . da daftar . macam mane nak dpt earning ? bleh explain tak .

Schu haDa said...

Leyla : Leyla kena tekan butang SPECIAL macam kat atas tu.. lepas tu akan keluar banyak brita/iklan utk kita publish.

Leyla publish jek kat timeline sdri, kat group ke..sape2 yang klik brita/iklan yang Leyla publish tu, Leyla dapat RM 0.20 taw utk 1 kepala.

Leyla said...

kalau orang klik je eyh ? tak yah tekan like or pape da dapat earning ea ?

Schu haDa said...

yep Leyla :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright©2012 by Schu Hada