October 4, 2012

Hurm .. MUET?

Share


Assalamualaikum

MUET is approaching !!! benda ape MUET tu?
àMalaysia University English Testß
MUET tu sejenis exam gak laa.. sume dalam BI
Writing, speaking, listening dan gak reading
Tu semua kena amek exam


tengok! bangun2 jek terus speaking London >.<


takut larh nak speaking nanti
Camano laa aku nak cakap nanti
Kat sini, ada jek kelas BI and dalam kelas mang
asik duk pektis benda2 tu semua la


ni kedudukan masa speaking. Aku jadi Candidate C


I never say those words oke


hurm writing kena tulis sekurang2 nya 350 patah perkataan
dalam writing kena tulis report not just essay oke
reading pulak mula2 aku ingat kena membaca pape text
depan examiner ke hape
upe nye kena baca sendiri and jawab soalan
text pulak ada la lebih dari 5 aku tak ingat bape

listening ni memang perlu baca soalan dulu
at least kita taw da ape2 yang soalan tanya
and bila da dengar jawapan, terus je tulis

listening ada 3 part, part 1,2 and 3
part 3 tu dialog paling pendek sekali
sebab tu la kadang2 aku tengah serius duk dengar
tiba2 lak bunyik ‘’u have 1 minute to answer the question’’
pendek sangat!






jom daftar SAYS.MY
korang daftar and terus dapat RM5 dalam akaun SAYS korang
klik SINI


6 komen terbaik:

Wilma said...

Syuhadah nak ambil MUET ka?
Good luck ya ^_^
Do your best...

Schu haDa said...

yup kak Wilma.. syu nak amek MUET da ni..hoho seram

SimplySeoul said...

during our time (which is kinda long time ago), the listening part is quite easy. compare to now, susah sikit.

anyway, all the best for your muet.

Schu haDa said...

haha yeke.. kesian kat kitorang T__T

Hajarrrrrrrrrrr. said...

Comel nya kartun tu!!! Ajar please T^T uhuk.

Schu haDa said...

Hajarrrrrrrrrrr. : haha comel ? lawak -__-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright©2012 by Schu Hada