October 14, 2012

Don't Believe in Ghosts? Read This

Share


Assalamualaikum

Entri ni ditulis sekitar jam 12 malam
and bley plak aku tulis citer hantu time ni?
sure laa..ramai orang dalam bilik ni
lain la kalo semua orang da tido mang haram la
aku nak sebok2 taip sal citer hantu

sape kata hantu tak wujud sila like sekarang
yang kata wujud pulak sila bagi komeng anda lepas abes
baca entri yang tidak seberapa takut ni

kenapa ada orang cakap hantu tak wujud?
oke, salah satu sebabnya dorang tak pena  nampak benda halus
ni so simply dorang buat kesimpulan
hantu sama sekali tidak wujud




aku? aku percaya je hantu tu ada
sebab makhluk halus ni banyak jenisnya
oke, makhluk halus ni makhluk yang kita tak nampak dengan
mata kasar, certain orang jek leh nampak
so syaitannirojim, bunian, jin semua tu makhluk halus
ea ke syaitan makhluk halus??

so, makhluk halus ni boley je bertukar jadi apa-apa
je dengan izin Allah s.w.t
so, aku tak heran kalo hantu betul2 wujud
kenapa pulak makhluk halus nak jadi hantu?
aku pon tak tahu apa tujuan hantu2 ni semua nak
menakutkan manusia2 sekalian isi masa lapang la kowt

yang aku tahu, kebanyakkan manusia memang takut dengan hantu
 tengok movie seram pun takut apatah lagi kalo dengan hantu tu sendiri
aku tak kata sape2 laa..aku pun takut
yelaa..dah la selebek jek pakaian, dah tu muka hudoh pulak tu
so bersyukur la korang sebab jadi manusia, indah ciptaan-Nya tetibe




biasanya orang yang percayakan hantu ni penakut orangnya argh terasa
orang yang tak percayakn hantu pulak buat selamba badak jek
kalo de member citer pasal hantu

listen, percayakan hantu tak semestinya perlu buat
kita lemah semangat dowh
perlu ke tiap kali kita dengar atau tengok cerita hantu
kita jadi takut semahu-mahunya?
aku cuba bagitaw diri aku gak, hantu ni kalo kita tak kacau dye
dye tak kacau kita la kowt

sebab pena jek aku duduk kat bilik tv sorang2,
tengah2 malam, tak dak orang pon masa tu
hanya aku, lappy n hantu je kalo betul ada la
bilik tb mang dekat jek ngan kafe and kat aras bawah sekali

tetibe jek aku terdengar pompang2 macam orang tengah
menggoreng dalam kuali kosong
ni bukan kali pertama aku dengar bunyi macam tu
dalam bilik aku pon aku pena dengar orang masak
and aku percaya bunyi tu datang dari kafe




bunyi yang sama..awal2 aku datang sini ari tu pon aku mang da
suspect da mang hantu yang tengah menggoreng supper dye ni
tapi lama2 aku da tak peduli da
sebab aku salu tido awal and bangun nak gi kelas pon lambat
sebab range bunyi tu berlaku selepas kafe tutup
waktu malam and sebelum subuh

aku da lama da tak dengar bunyi tu
sampai laa kejadian bilik tb tu berlaku
baru je, malam 2 hari yang lepas lebih kurang
aku try jenguk2 sikit kat tingkap, sape la tengah masak time ni
mana la ada orang kan, dah dekat pukul 12 dah

aku nervous jugak sebenarnya tipulah kalo tak takut langsung
masa aku dengar bunyi tu aku da siap2 nak naik bilik dah
so aku gi laa tutup semua lampu kipas dalam bilik tv tu
dengan selamba badaknya and aku  buat bodo jek la naik bilik

kalo la aku gi kafe gi skodeng sape yang tengah masak
tak ke naiya kalo hantu tu ajak aku makan sekali ke apa
sebab tu laa orang cakap, kalo jumpa benda pelik2
tak payah la nak eksaited sangat
baca surah2 and buat bodo sebodo-bodo nye
mesti tak kena kacau..haha insya Allah



jom daftar SAYS.MY
korang daftar and terus dapat RM5 dalam akaun SAYS korang
klik SINI

8 komen terbaik:

hatiAMIRA said...

hantu mmg ada . yg penting kita hanya takutkan allah bkn hantu okay :)
btw, nice blog, ada katon2 sekali . lau awk teruskan , msti blog awk boleh dikenali ramai . hihi .
done follow . .

Schu haDa said...

hatiAMIRA : kte takut dua2 -__-
btw, tengs (:

Anonymous said...

Aku suke bace entry ni ;)

Fendy said...

scary.....

Schu haDa said...

Anonymous : tenkiu anon :D

Fendy : taw takpe.. -,-

TintaMerah said...

Hantu tu ade. sebab dia pn makhluk tuhan gakz.. yang penting kite ni hanya perlu takut pada yang satu sahaja iaitu tuhan pencipta kita..

singgah sini n follow..

Schu haDa said...

Tinta Merah : oke2 o.O

tengs!

Dunia Wilma said...

Wilma percaya hantu tu wujud...
Nice entry Sis ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright©2012 by Schu Hada