February 7, 2013

Murid-murid, Nanti Besar Nak Jadi Apa?

Share


Assalamualaikum

hari ni hari ke-6 aku kat rumah
heaven la weh once duk uma.. seriously ase bahagia sangat
and memang aku rindukan family aku pon sebelum balik cuti ni
homesick tu memang datang kena pada masanya
seminggu dua nak cuti tu datang da homesick..good for me

the thing I want to story about now is I need to fill the UPU form once again
oke aku ase pendirian aku since spm dulu masih lagi sama
minat aku masih kat engineering and sains komputer

oke, lot of my family members do ask me why the hell aku minat dengan sc comp ni
simple, dari kecik aku minat melukis..
sains comp is all about 'melukis' ?
no la you guys.. macam engineering, sc comp pon banyak bidang
contoh kerjaya macam programmer, system analyst, web designer,
multimedia executive etc, etc.. see..banyak betol peluang kerjaya bawah sc comp

melukis tu salah satu bidang je.. entah la weh..setiap kali kalo ditanya cita2 ku ini,
 aku mesti ingat kat melukis..kalo time form bpe entah dulu mesti aku ase nak jadi arkitek je hoho
aku tak ingat la aku darjah bape tapi ada la dalam kelas cikgu tanya
aku ni nak jadi apa besar nanti.. aku pon main jawab je la,aku nak jadi doktor


kemain semangat ber-speaking



bila aku makin membesar, doktor2 itu semua mengarut.. haha
naik form 4 aku paling tak bleh blah subjek biology
memang la membaca je and aku memang tak minat membaca..peh-liss laaa

aku sangat2 malas nak membacaaaa !

 




dah tu duk matrik sana tiap2 minggu buat experiment
kebarangkalian tak buat eksperimen tu sangat rendah sebab memang
kitorang akan ikut academic plan..
so since aku amek modul 2.. maka beruntunglah bagi orang2 sepertiku
bukan hape..setiap minggu hanya ada 2 experiment je la kena buat
fizik and chemistry.. kalo budak modul 1 tu memang sah2 la kena
anto 3 report dalam seminggu 

oke then masa experiment or generally dipanggil waktu amali la paling
best untuk berposing bagai..
so banyak la camera phone yang berfungsi pada masa itoo
waktu amali wajib pakai lab coat kalo tak kena gi amek kat bilik
tu bagi sesetengah lec yang kejam je la..
biasanya kalo tak bawak boley je pegi mintak dengan lab assistant mueh3

aku ase paling tak best pakai lab coat time amali fizik
sebab nampak pelik dowh..seriously pelik
semua nampak cam doktor tengah kira resistance dalam circuit 
yela tak kena langsung pakaian dengan experimen yang dibuat
lain la kalo time amali chemistry..oke la gak kan
nampak gak cam orang yang keje dalam lab tuh






to sum up, aku ase aku nak apply engineering jek
sains komp tu entoh lerr pulok.nanti la balik kolej nanti nak discuss balik dengan kaunselor
I really need experts' advice sebab engineering hape pon aku still
tak taw minat mana satu
tapi aku tetap berpegang teguh pada mekanikal since form 5 lagi
hopefully I can decide very soon   

       

  oke aku main lukis je ni..haha
 nampak semua engineering student kat U pakai camni..heheh



jom daftar SAYS.MY
korang daftar and terus dapat RM5 dalam akaun SAYS korang
klik SINI

7 komen terbaik:

Leyla said...

waaahh . bagos2 . i'm engineering student . lau nak ambek engineerg kat malaysia and goverment, mintak la UniMAP . kat perlis . bit jauh la dari kelantan . tapi ramai student kelantan kat sini . seriously best kat sini . unimap fully engineerg corse . lec seme berpengalaman . sni bnyak praktikal, so, agak senang la nak dapat kerja . lau nak information lagi, komen or anta kat chatbox k , banyak banyak sangat dah leyla tulis nie . hehehe . sory :p

Schu haDa said...

aigoo..gomawo :')
xpe sila tulis panjang2 lagi saya suka xD

fz said...

nice entry....




-------------------------
www.feezzyfz.my

Leyla said...

just tell me ap lagi yg awk nak taw . leyla brbesar hati nak jawab .da isi upu ke belom nie ?

Schu haDa said...

urm still lagi kompius nak amek eng hape ni..cam x confident g nak amek mekanikal.. huhu camne ni?

blom isi lagi..heheh :p

Leyla said...

oow , nak amek mekanikal eyh . urm, shuhada pikir lu and try usha2 kos lain . ne taw ade yang berminat an .

Schu haDa said...

urm ok. tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright©2012 by Schu Hada